Mechanical Engineer Amsterdam

Ons IPSS Engineering team werkt multidisciplinair. Onze verschillen in kennis en expertise is precies wat ons verbindt! ´

Wat is de rol?

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp en de specificatie van pijpleidingsystemen, drukapparaten en mechanische apparatuur zoals vaten, pompen en warmtewisselaars.  Ook ontwikkel je in samenwerking met andere engineers, operationele procedures, lever je technische informatie en schrijf je technische handleidingen van procesinstallaties variërend van experimentele opstellingen tot grote (pilot)installaties.  Je ontwerpt berekeningen met behulp van in eigen huis ontwikkelde tools en moet kennis hebben van internationale ontwerpcodes zoals PED-richtlijnen en de ASME-ketel- en drukvatcode.

Verdere verantwoordelijkheden zijn:

Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor alle aspecten van mechanisch ontwerp en realisatie van je project. Dit omvat het opstellen van de specificaties en ontwerpconcepten, het schatten van kosten, het definiëren van werkplannen en hun resultaten en werkplanning, inclusief het uitbesteden ervan. Tijdens de engineeringsfase bewaak je als onderdeel van het implementatieteam de kwaliteit van het werk en ontwerpbeoordelingen, terwijl het testplan wordt opgezet om de specificaties te verifiëren. Bepaal samen met E&I en Process Engineers over ontwerpspecificaties, aanpassing van processtroomdiagrammen en P&ID’s.  Documentatie van procesinstallaties en proefopstellingen. Aanvullen en archiveren van mechanische documenten en mechanische berekeningen. De werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd op het kantoor van IPSS Engineering of in-house bij de opdrachtgever van Shell Global Solutions Amsterdam.

Wij bieden

 • Wij bieden, afhankelijk van jouw ervaring, een marktconform brutosalaris tussen de € 3.500,– en € 5.500,– voor een fulltime werkweek van 40 uur;
 • Werktijden zijn in overleg, parttime zeker. Laten we het hebben over jouw wensen;
 • Een vakantietoeslag van 8% van het jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek;
 • Er is een sterke focus op vitaliteit, daarom geven we je 5 gratis vitaliteitsdagen pro. Vrij wanneer je wilt;
 • Op basis van jouw persoonlijke wensen  bieden we diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskosten, studiekosten voor werk gerelateerde opleidingen, ouderschapsverlof, een collectieve pensioenvoorziening, leaseauto en telefoon;
 • We organiseren regelmatig teambuilding evenementen of we plannen werkvergaderingen in tijdens een gezamenlijke lunch. Wel zo gezellig!
 • Onze kantoren bevinden zich op de campussen van WUR en ETCA. Dynamische en inspirerende locaties waar het delen van kennis en innovatie ruimschoots wordt gefaciliteerd. Werk je soms liever vanuit huis? In overleg kan dat ook.

Wij vragen

 • HTS Werktuigbouwkunde / Leidingtechniek;
 • Kennis van PED-richtlijnen;
 • Kennis van de ASME ketel- en drukvatcode;
 • Kennis van lijnmaat en piping;
 • Berekeningen van vaten, pompen en warmtewisselaars;
 • Aanschaf van kleppen, aanhangsels en roterende apparatuur;
 • Ervaring met MS-office applicaties;
 • VCA veiligheidscertificaat;
 • Ervaring met AutoCAD, Solid Works en/of Plant 3D
 • Professionele communicatie; Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk)
 • U moet bevoegd zijn om in Nederland te werken.

Wij zijn

Energie-uitdagingen oplossen, dat is tegenwoordig de grootste uitdaging. De aanpak van klimaatverandering vereist onder meer grote veranderingen in energiesystemen en efficiënt gebruik van grondstoffen. Dit vraagt om nauwe samenwerking tussen slimme innovators en bedrijven. IPSS Engineering is een van hen, gelegen op de ETCA gerelateerd aan Shell R&D.

IPSS Engineering is gespecialiseerd in engineering, upscalling en bouw van biobased, lab, pilot en procesinstallaties.  IPSS Engineering blijft nieuwsgierig en streeft naar duurzame, veilige en professionele oplossingen die gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en inzichten.

IPSS Engineering is een multidisciplinair ingenieursbureau. Ons team bestaat uit procesingenieurs, mechanische ngineers en I&E Engineers. Door gebruik te maken van ieders specifieke expertise vergroten we het innovatievermogen van het team. Dit leidt tot duurzame, veilige en efficiënte oplossingen. Deze diversiteit binnen het team maakt het werken leuk en uitdagend.

Ben je benieuwd?

Wij staan altijd open voor een kennismaking, neem gerust contact met ons op. Gerrit Gerritsen, directeur van IPSS Engineering vertelt je meer. T: 06 305 55 128 of mail naar: ggeritsen@ipss.nl.

Procedure

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd.  Zodra je reageert, nemen wij zo snel mogelijk binnen 3 werkdagen contact op.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs

Solliciteren

  Upload hieronder je CV

  Upload hieronder je motivatiebrief of gebruik het tekst veld eronder.