Mechanical engineering

Bij IPSS wordt vaak gewerkt in multidisciplinaire teams, waarbij onze Mechanical Engineers niet kunnen ontbreken. In alle fasen van het ontwerpproces is het creatieve en probleemoplossend  vermogen van onze werktuigbouwkundige experts van meerwaarde. Onze medewerkers zijn bedreven in het berekenen op sterkte of levensduur, het ontwerpen en analyseren van installaties, systemen en constructies. Bijvoorbeeld voor (druk)vaten, warmtewisselaars, reactoren of gas- en vloeistofscheiders. Wij detailleren uw (concept) ontwerp uit in een 3D-model, wat leidt tot constructietekeningen, isometrics, P&ID’s en andere aanverwante documenten.

Onze Mechanical Engineers kunnen process-systemen interpreteren, sterkteberekeningen uitvoeren (o.a. FEM, pipestress) en drukvaten en piping-systemen ontwerpen. Uiteraard volgens de geldende normen en wettelijke voorschriften (o.a. ASME VIII, B31.3, EN 13445 en EN 13480).

We hebben brede ervaring met software-pakketten als PV Elite, SolidWorks, Autodesk 3D Plant, Inventor en AutoCAD. Projecten zijn veelal gerelateerd aan Research & Development voor de Biobased, Food branche en de petrochemische industrie.

Wilt u weten of wij iets voor uw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op!