Process Engineer Amsterdam

“De verantwoordelijkheid nemen voor multidisciplinaire projecten binnen de gas en chemie gerelateerde process industrie durf jij wel aan!´

Verken je mogelijkheden binnen IPSS Engineering! Wij zijn nieuwsgierig naar je ambities en maken graag kennis!

Wat ga je doen?

Als Process Engineer op de afdeling Engineering ben je technologisch verantwoordelijk voor het ontwerpen van procesinstallaties en de bijhorende coördinatie en afstemming. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van multidisciplinaire projecten in de gas / chemie gerelateerde process industrie.  Je houdt je bezig met het ontwerpen van procesinstallaties inclusief prijsbepaling, het procestechnisch vervaardigen van het ontwerp (bestek), calculeren en opstellen van (ontwerp) specificaties en verbruiksgegevens. Daarnaast stel je proces flowschema’s en P&ID’s en procesbeschrijvingen op.  Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en onderhoudt om die reden contacten met de GEA Technologie Centra.

We werken  vanuit Amsterdam en je rapporteert aan de Manager Engineering.

Wij bieden

 • Een salaris vanaf  €4900 bruto per maand op basis van 40 uur. Dit is helemaal afhankelijk van je leeftijd, werkervaring, achtergrond en opleiding. Ben je senior en denk jij meer in je mars te hebben? Voel je welkom zodat wij het gesprek aan kunnen gaan. Wij zijn als altijd nieuwsgierig!
 • Werkuren zijn in overleg. We hanteren een 40- urige werkweek, maar parttime behoort zeker tot de mogelijkheden;
 • Een vakantie-uitkering van 8% van het jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen op basis van een 40- urige werkweek;
 • Een gezonde werk-privé balans én werkplezier zijn van belang, daarom geven wij jou naar rato 5 vitaliteitsdagen, vrij wanneer je wilt;
 • Persoonlijk arbeidsvoorwaarden pakket samengesteld uit bijvoorbeeld reiskosten, studiekosten voor functie gerelateerde opleidingen, ouderschapsverlof, een collectieve pensioenvoorziening, leaseauto en telefoon;
 • Een prettige en collegiale werksfeer. Wij organiseren regelmatig uitjes met het team of plannen werkoverleggen in tijdens een gezamenlijke lunch. Wel zo gezellig!
 • Tot slot een bruisende werkomgeving. Onze kantoren bevinden zich op de campussen van de WUR en het ETCA. Dynamische en inspirerende locaties waar kennisdeling en innovatie volop worden gefaciliteerd. Wil jij soms liever thuiswerken? Ook dat kan in overleg.

Waar ga je werken? 

De energietransitie dwingt ons om energie uitdagingen op te lossen. De aanpak van klimaatverandering vereist o.a. grote veranderingen van energiesystemen en efficiënt gebruik van grondstoffen. Dat vraagt om een nauwe samenwerking van slimme vernieuwers en bedrijven.  IPSS Engineering is er daar één van, een multidisciplinair engineeringbureau gespecialiseerd in engineering, opschaling en constructie van biobased, lab-, pilot- en procesinstallaties.

Ons team bestaat uit nieuwsgierige professionals; proces-, mechanical- , E&I-, en automation engineers. Door gebruik te maken van ieders specifieke expertise vergroten wij het innoverende vermogen van het team.  Dat leidt tot duurzame veilige en efficiënte oplossingen.  Die diversiteit binnen het team maakt het werken leuk en uitdagend. Kom jij ergens niet uit? Dan is er altijd een collega op wie je kunt terugvallen.

Wat vragen we van jou?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld op het gebied van WTB, Procestechniek, Chemische Technologie of Levensmiddelentechnologie;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in de procesindustrie of aanverwant;
 • Je bent in staat om in concepten en functionaliteiten te denken;
 • Je kunt de behoefte van onze opdrachtgever vertalen in een passende procestechnische oplossing;
 • Je beschik over een helicopterview, toont initiatief en kunt goed plannen en organiseren;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift goed.

Meer weten?

Wij staan altijd open voor een kennismaking, dus voel je vrij contact op te nemen. Nieuwsgierig geworden? Gerrit Gerritsen, directeur IPSS Engineering  vertelt je meer. T:  06 305 55 128 of mail naar: ggeritsen@ipss.nl.

Procedure 

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd.  Zodra jij reageert nemen wij zo spoedig mogelijk binnen 3 werkdagen contact met jou op.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

Solliciteren

  Upload hieronder je CV

  Upload hieronder je motivatiebrief of gebruik het tekst veld eronder.