(Petro)chemie

IPSS voert technische multidisciplinaire projecten uit voor de petro-/chemische industrie vanaf de BoD-fase (Basis of Design) tot en met de EPC-fase (Engineering, Procurement & Construction). Wij leveren projecten op door middel van inbedrijfstelling, overdracht en training.

IPSS is thuis in process engineering, civil & structural, mechanical & piping en electrical & instrumentation en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van het proces en het ontwerpen van lab-, pilot- en productie-installaties van onderzoeksfase tot en met constructie.

De process engineers (designers) bij IPSS zijn academici met een process technology opleiding. Zij ontwerpen vanaf het beginstadium de procesinstallatie binnen een project. Dit doen zij volgens de wensen van de opdrachtgever en de vigerende normen.

Ingenieurs civiele techniek ontwerpen staalconstructies en de daarbij behorende fundaties. Bij IPSS is deze discipline nauw betrokken bij het concept ontwerp, project specificaties, basisontwerp en detailontwerp in een projectfase.

Onze mechanical engineers ontwerpen apparaten als vaten, gas- en vloeistofscheiders, warmtewisselaars en reactoren. Dit gebeurt met behulp van 3D modellering software en sterkteberekeningen. Ook de pijpleidingen en appendages worden ontworpen en verwerkt in het 3D model.

De discipline electrical & instrumentation verzorgt voedingsdistributie naar de verbruikers en het ontwerp van de instrumentatie. Dit inclusief de daarbij behorende control narratives, compleet verwerkt in de P&ID’s. Tijdens de detailed engineering (EPC) selecteren de ingenieurs de instrumenten en ontwerpen zij besturingskasten (DCS).

 

Activiteiten

Software

Design Requirements ASPEN HYSIS 7.3
Process Flow Diagrams/Process Flow Schemes ASPEN Plus
Stream table/Heat & Material Balance Ceasar
LOPA/HAZOP studies PV Elite
P&ID’s/PEFS Autopipe
Calculations (RV, RO ….) Compress
SIL/IPF Classifications Ansys
Staalconstructie ontwerp PDMS
Sterkteberekeningen AutoCad (2D)
Windbelasting berekeningen AutoCad P&ID
Ontwerp van pijpleidingen AutoCad 3D Plant
Opzetten van datasheets / RFQ’s Inventor (3D)
Instrumentatie ontwerp en selectie Solid Works (3D)
Bepalen regelkleppen Solid Edge
Implementeren SIL PDMS
DCS Hardware System Eplan P8 Electric
Ontwerpen “loop sheets” Eplan P&ID

 

Technische realisatie: Welnet Automatisering en Webdevelopment | Webdesign: Interface Communicatie B.V.