Bio-based & Food

IPSS Engineering begeleidt complexe, kleine en grootschalige bio-based projecten in de biobased technology waaronder bio-refinery, bio-based chemicals, bio-based materials en polymer processing. We houden ons bezig met het ontwikkelen van uw proces en het ontwerpen van lab-, pilot-, en productie-installaties van onderzoeksfase tot en met constructie.

IPSS Engineering biedt innovatieve totaaloplossingen voor uw productieproces en/of installatie;

  • Ontwikkelen van het proces en het ontwerpen van bio-based lab-, pilot- en productie-installaties van onderzoeksfase tot en met constructie;
  • Ondersteuning op het gebied van bio-based procestechnologie, procesontwerp/techniek, elektrische, instrumentele en mechanische technologie;
  • Optimalisatie van bio-based productieproces cq installatie op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en beperking van de afvalstromen.

Over IPSS Engineering

IPSS Engineering is een ervaren ingenieursbureau dat klant specifieke installaties technisch kan begeleiden vanaf de ontwikkeling tot en met de bouw en inbedrijfstelling ervan. Hierbij kan het gaan om bio-based lab-, pilot en full scale productie installaties.

Wij hebben proces kennis in huis met betrekking tot:
- Centrifugation
- Extraction
- Drying
- Crystallization
- Preservation
- Filtration
- Sedimentation
- Flocculation
- Dewatering
- Disruption .
- Pressing
- Homogenizing

Ook kunnen we ondersteuning bieden voor de optimalisatie van uw productieproces cq installatie op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en het beperken van afvalstromen.

Technische realisatie: Welnet Automatisering en Webdevelopment | Webdesign: Interface Communicatie B.V.